Boyd Hendriks

Boyd Hendriks is managing director van Informatieland®. Hij heeft Informatieland opgericht in 1996, kort na de eerste officiële publicaties en definities van kennismanagement in de USA. Nu, jaren later, is Informatieland een veel gevraagde partner bij veranderingen en advieswerk in kennis-, innovatie- en informatiemanagement.

Vaak leidt Boyd zelf de verandering of interventie, maar zo nodig zoekt hij ook de samenwerking met andere specialisten of werkt met teams binnen de klantorganisatie. Zijn aanpak om tot een goede business case te komen voor veranderingen in kennisrijke organisaties heeft tot vele successen geleid. Zijn creativiteit en zijn vele ervaringen binnen verschillende branches en overheidsinstellingen is de bron van waaruit hij put om telkens met nieuwe en innoverende ideeën tot oplossingen te komen. Hij werkt voornamelijk in Nederland en Engeland, maar is ook met regelmaat aan de slag elders binnen Europa en in het Midden Oosten.

 

Vanaf het eerste uur is Boyd betrokken geweest bij onderwijs en trainingen. Tegenwoordig doceert hij de internationale Minor Knowledge Sharing & Web 3.0 aan de Hoge School van Amsterdam en voor VOGIN verzorgt hij trainingen en seminars. Boyd ontwikkelt tevens zelf cursussen die in het vakgebied goed aangeschreven staan. Als trainer staat hij goed bekend. Zijn humorvolle, inspirerende en enthousiasmerende stijl van lesgeven spreekt velen aan. Regelmatig wordt hij gevraagd als voorzitter of spreker op congressen en seminars in binnen- en buitenland.

 

Hij studeerde Geologie aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en economische- en management wetenschappen aan verschillende internationale business scholen. Een aantal jaren woonde hij in zuidelijk Afrika. Tegenwoordig zowel in Nederland als Engeland. In zijn vrije tijd krijgt creativiteit de ruimte in de vorm van schilderen en filmen. Ook maakt hij graag tijd vrij voor motorritjes op zijn klassieker en reizen naar andere culturen.